2012. május 4.

Új webkamerák

Üdvözlet!  A weboldalra 3 új webkamera linkje került fel amelyet, itt találtok: http://varosimadarak.hupont.hu/26 . Egy feketerigó, egy széncinege és egy uhu bagoly webkamerái kerültek fel a weboldalra. Kellemes madár kukkolást! :)
Elindult a fiókák kikelésének szezonja. Mi sem bizonyítja jobban, mint az alábbi kép, és  a szülők folyamatos élelem után kutatása és az egyre hangosabb madárcsicsergések.
A napokban nagyon száraz és meleg idő volt, a meteorológiai  szolgálat is narancs riasztást adott ki. Ha tehetjük, valamilyen formátumban tegyünk ki nekik egy kis vizet,például egy műanyag flakon alja, vagy bármi mást, amiből tudnak iszogatni. Szükségük van nekik is a felfrissülésre, főleg a városi madaraknak. 
Május 10. a Madarak és a Fák napja. Erről az eseményről is lesz egy kis külön bejegyzés, érdemes lesz pár napon belül visszanézni. 
Új könyv került a könyvajánlóba. A természet tanösvényén te is lehetsz madarász című könyv került fel a listára. Nagyon ötletes, kissé játékos, tele illusztrációval, fotóval és szinte minden témában olvasni lehet a madarak terén.
A szavazás még folyik, kérlek szavazzatok! Még mindig várom a madaras képeket a varosimadarak@freemail.hu-ra. A képekből képgaléria és kis videó is készül. Üzenőfalra bátran lehet írni kérés, kérdést, óhajt, sóhajt, szívesen válaszolok :) További szép napot!
Széncinege fiókák
                                                     Uhu bagoly webkamera