2012. május 15.

A vonuló madarak világnapja

Mint ahogy megígértem, bár egy kicsit késve, de itt egy bejegyzés a vonuló madarak világnapja alkalmából: 

Az ember egyre több és több területet hódít a természetből és így mind az erdő lakói, mind a madarak kevesebb élőhelyhez jutnak. Sok madár az ősz bekövetkeztével délre vándorol. Átrepülnek a Földközi tengeren, át a Szaharán és Afrikán. Mivel a Szahara hatalmas és a mocsaras, lápos, erdős rész egyre kevesebb, így nem biztos, hogy minden madár át tudja repülni, fogy a madárpopuláció. 2006-ban vezették be, hogy május 12-13.-a a vonuló madarak világnapja legyen. Ilyenkor rengeteg szervezet rendez akciókat és rendezvényeket az egész világon, hogy felhívják a vonul madarakra a figyelmet.
Két hét múlva  22.-én a biológiai sokféleség, 24.-én az európai nemzeti parkok napja lesz. Remélem, tudok majd néhány gondolatot írni :)
A közvélemény kutatás a hónap végéig tart, kérlek, szavazzatok.
A weboldalt ismét sokan látogatják, napi 4-500 kattintást ér el az oldal. Saját kategóriájában 4-5. helyen áll, ami nagyon jó :) Reményeim szerint a weboldalt is tudom rövidesen új tartalmakkal bővíteni. Tervezem végre elkészíteni a tojástáblázatot és a hozzá tartozó tudnivalókat, néhány új madárfaj feltöltését, fotózás , megfigyelés (átfogó téma) és növények a kertben menüpontok elkészítését. Hamarosan elkészítem a vendégképekből készült videót, valamint a saját fotóimból is egy videót, mivel összegyűlt a megfelelő mennyiség. Zárásként itt van néhány madárka! További szép napot!