2012. október 29.

Etessünk!

Itt egy újabb videó a mai nap etetőforgalmáról. Hideg van, esik a hó! Minden madár táplálék után kutat. Nagy segítség lehet nekik a különféle magvak, és cinegegolyók. Ne feledjük el etetni őket, mert tavasszal madárcsicsergés lesz majd érte a jutalom :)


2012. október 28.

Etető forgalom

Ahogy tegnap írtam, elkezdődött az etetés szezonja. Magam is néhány napja kihelyeztem napraforgómagot a mini madárvédelmi központba. Nem várt eredményeket hozott az eledel kihelyezése. Alig 10 perc kellett, hogy a madarak megtalálják a magokat. Széncinegék, csuszkák, kék cinege és egy galamb is megtalálta az etetőt. A mai napon pedig egész nap hatalmas forgalommal üzemel az etető. Erről tanúbizonyságot ez a kis videó ad: :)

2012. október 27.

Kezdődhet a téli etetés!!!!


Üdvözlet! Mint ahogy már rengeteg helyen is hallottuk már, erős lehűlés lép életbe szombattól. Ez azt jelenti, hogy elkezdődhet a téli etetés! Már nincs 20°C, este már gyenge fagyok is előfordulhatnak, ködös és nyálkás idő van. Figyeljük az "időjárás" menüpontot! A kis madárkák és az ide érkező madarak, akik telelni jönnek hozzánk, már igénylik a táplálékot. A legáltalánosabb táplálék a napraforgómag de az alábbi linken néhány egyéb étek is fel van sorolva, amit imádnak a madárkák: http://www.varosimadarak.hupont.hu/22/teli-madarvedelem-az-ablakparkanyon . Sőt, egy videó is segít egy madárkalács elkészítésében. Minden madár mást szeret. Ez a táblázat segít, hogy melyik madár mit szeret és néhány tipp etetőkészítéshez és további étkek készítéséhez: http://www.varosimadarak.hupont.hu/23/etetes . Télen se feledkezzünk meg az itatásról. Ugyan olyan fontos, mint az etetés. az első linken található néhány ötlet, hogy lehet télen is itatni a madarakat. Tehát ne feledjük: Eljött az etetés ideje!! :)